Vandaag open van 10:00 tot 17:00 Morgen van 10:00 tot 17:00 geopend!
  • schildpad1
  • wasbeer2
  • kameel1
  • wasbeer1
  • leguaan1

HET PARK

50 jaar Kasteelpark Born

In 2020 is het met Pinksteren 50 jaar geleden dat Kasteelpark Born haar poorten opende voor het publiek. Van juni 2020 tot juni 2021 organiseren we diverse activiteiten, waaronder een fotowedstrijd. Ook zijn we voor diverse doeleinden op zoek naar oude foto's van het park en zijn dieren.

1. Fotowedstrijd 4 seizoenen
2. Oude foto's

1. Fotowedstrijd 4 seizoenen

Met ingang van 1 november 2019 start Kasteelpark Born, in het kader van het aanstaande 50 jarig jubileum in 2020, een fotowedstrijd.
De wedstrijd strekt zich uit over de 4 seizoenen tot 1 maart 2021 en het centrale thema staat in het teken van de sfeer, die het park na vele jaren ontwikkeling, uitstraalt en heet dan ook: “de 4 jaargetijden in Kasteelpark Born “ en zal uiteindelijk bestaan uit een serie van 4 foto’s in de finaleronde, die dit onderwerp in beeld brengen.

Wie kan deelnemen?
Dagrecreanten en de jaarkaarthouders zijn gerechtigd deel te nemen aan de wedstrijd. Uitgesloten van deelname zijn vakfotografen. Zie verder hiervoor het speciale deelname reglement dat op onze website gepubliceerd zal worden: https://www.kasteelparkborn.nl/

Hoe kunt u deelnemen?
De digitale fotobestanden kunnen op velerlei manieren worden ingeleverd. Op CD, DVD, USB stick of via een filetransfer via internet. Afdrukken kunt u in envelop, voorzien van afzender, afgegeven in het park aan de entree of aan beheerder/administratie.

Enkele DETAILS
• Per termijn mag je meedingen naar de rondeprijs, maar dat hoeft niet perse (mag wel) één van de foto’s te zijn, die meedingen naar de hoofdprijs, want die moeten voldoen aan het centrale thema: de 4 seizoenen, en dat zijn 4 foto’s die bij elkaar horen en worden na de laatste termijn in zijn geheel ingeleverd.
• Foto’s mogen bewerkt zijn.
• In deze moderne tijd zal het onderwerp naar alle waarschijnlijkheid in digitale vorm gevangen worden, maar analoog fotograferen behoort natuurlijk nog steeds tot de mogelijkheden.
• Per deelnemer mogen per termijn maximaal 5 foto’s worden ingestuurd en uiteraard hebben die het lopende seizoen als thema.
• Iedere termijn zullen de inzendingen beoordeeld worden door onze deskundige vakjury.

Wanneer inleveren?
De hele wedstrijd kent 5 rondes, bestaande uit seizoensrondes en de finaleronde. Meedoen is mogelijk voor iedere ronde apart. Slechts degenen, die de 4 bij elkaar horende foto’s inleveren, dingen mee voor de hoofdprijzen in de finaleronde.
• Eerste inzendtermijn: Winterronde 1 november 2019 tot 1 maart 2020
• Tweede inzendtermijn: Lenteronde 1 maart 2010 tot 1 juni 2020
• Derde inzendtermijn: Zomerronde 1 juni 2020 tot 1 september 2020
• Vierde inzendtermijn: Herfstronde 1 september 2020 tot 1 december 2020
• Vijfde inzendtermijn: Winterronde 2, 1 december 2020 tot 1 maart 2021. Indien de eerste winterronde vergeten is, kan deze periode nog als winterronde meedingen.

(Het reglement volgt nog)

2. Oude foto's

In 2020 is het 50 jaar geleden dat het Kasteelpark de poorten opende voor het publiek. De voorbereidingen om hier volgend jaar aandacht aan te besteden zijn in volle gang. Voor diverse doeleinden zijn we op zoek naar oude foto’s van het park en zijn dieren.

Mocht u nog in een oude schoenendoos, het beduimelde familiealbum of waar dan ook, oude foto’s hebben liggen die u met ons zou willen delen dan stellen we dat erg op prijs. Heeft u nog beeldmateriaal in de vorm van filmpjes of dia’s, dan houden we ons natuurlijk ook aanbevolen.

Heeft u foto’s, maar u wilt ze eigenlijk niet afstaan, dan kunnen we die reproduceren, zonder dat het origineel beschadigd raakt.

Het beeldmateriaal kunt u in een gesloten envelop op de administratie of aan de entree afgeven, voorzien van uw naam en adres, met uiteraard de mededeling of u het materiaal wel of niet terug wilt hebben. Als u per e-mail wilt aanleveren, dan kunt de foto’s sturen naar info@kasteelparkborn.nl.

Logo 50 jaar