• zilvervos1
  • ibis1
  • activiteit1
  • zilvervos1
  • Wiluil

BEZOEKERS

Scholen op bezoek in Kasteelpark Born

U kunt het Kasteelpark bezoeken in het kader van een schoolreis, maar het is ook mogelijk om er een educatief programma van te maken of met de klas een jaarkaart aanschaffen zodat u regelmatig met de kinderen kunt genieten van het Kasteelpark.

Algemeen

Voor scholen hanteren wij een gereduceerde entreeprijs van € 4,50 per persoon (ook voor begeleiders).
U kunt dan met de kinderen door het park wandelen, de dieren bekijken, spelen in de speeltuin en picknicken op de picknickplaatsen.
Bij meerdere verblijven staan de voedertijden van de dieren aangegeven. Als de dieren worden gevoerd vertelt de verzorger het een en ander over de dieren. Uiteraard kunt u dan ook vragen stellen.

Aan de kassa zijn voerzakjes voor de dieren verkrijgbaar. De vogels, schapen en zeker ook de grote vissen in de kasteelgracht zijn dol op het voer. Dit geeft u de kans om de dieren goed van dichtbij te bekijken.
Alleen op de kinderboerderij mag niet worden gevoerd. Geiten zijn zeer gulzige eters en springen daarvoor bij de kinderen op om het lekkers te bemachtigen. Om dit gedrag te voorkomen, mag hier niet worden gevoerd.
Kosten € 1,- per voerzakje (heeft u meer dan 50 voerzakjes nodig dan graag vooraf bestellen).


Schoolreisje

Het Kasteelpark is open vanaf 10 uur. Voor scholen is het mogelijk om vanaf 9.30 uur het park te bezoeken. De entree is € 4.50 p.p. (ook voor de begeleiders)

Per mail ontvangt u een gratis speurtocht. De speurtochten zijn toegespitst op het seizoen of themagericht en worden steeds aangepast aan de actuele situatie in het park. Voor de groepen 1/2, 3/4 en de bovenbouw zijn er aparte speurtochten verkrijgbaar. De speurtocht start bij de kassa en voert u door het park en eindigt bij de speeltuin.De speurtocht kunt u zo vaak kopiëren als nodig is. Voor de begeleiders is er een leidraad met daarop de looproute, antwoorden op de vragen en extra wetenswaardigheidjes.

Mocht u de kinderen op een (raket)ijsje of het kindermenu willen trakteren, dan horen we dat graag van te voren. Het kindermenu bestaat uit kinderfriet + halve frikandel + ijsje + ranja. Prijzen op aanvraag.

In verband met het verhuizen van de horeca is het niet mogelijk om van 2 t/m 4 september een lunch te boeken.

De chauffeur(s) van de bus hebben gratis entree en krijgen een bon voor een gratis kopje koffie.


Educatief programmma voor scholen

Bij het plannen van een educatief uitje, is de informatie van het schoolreisje van toepassing. U kunt het bezoek uitbreiden met een rondleiding door het Kasteelpark.

Een medewerker van Kasteelpark Born kan als gids meegaan met een groep kinderen. Per gids geldt een maximum van 20 kinderen.
De gids neemt u mee door het Kasteelpark en vertelt van alles over de aanwezige dieren. De kinderen kunnen natuurlijk ook vragen stellen.
Een rondleiding is alleen mogelijk als er vooraf is geboekt. In overleg kan afgesproken worden op welke dieren het accent komt te liggen.
Prijs op aanvraag.


Jaarkaart Scholen

Het is voor scholen ook mogelijk om een jaarkaart aan te schaffen. U kunt dan vier keer per schooljaar het Kasteelpark bezoeken. De jaarkaart is klasgebonden en kost € 5,50 per persoon (deze prijs geldt ook voor de begeleiders). Er wordt uitgegaan van maximaal 5 begeleiders per klas.
De jaarkaart voor scholen is niet geldig in de schoolvakanties en weekenden.

Contactinformatie van het Kasteelpark Born:

Mocht u nog vragen, ideeën of wensen hebben dan kunt u tijdens kantooruren bellen met Theo Meeks of Janke Faber op 046 – 485 19 50.
U kunt uw vragen ook mailen naar info@kasteelparkborn.nl