Vandaag open van 10:00 tot 18:00 Morgen van 10:00 tot 18:00 geopend!
  • oehoe2
  • Kameel02
  • Bateleur
  • parkiet2
  • damhertjong

BEZOEKERS

Scholen op bezoek in Kasteelpark Born

U kunt het Kasteelpark bezoeken in het kader van een schoolreis, maar het is ook mogelijk om er een educatief programma van te maken of met de klas een jaarkaart aanschaffen zodat u regelmatig met de kinderen kunt genieten van het Kasteelpark.

Algemeen

Voor scholen hanteren wij een gereduceerde entreeprijs van € 5,50 per persoon (ook voor begeleiders).
U kunt dan met de kinderen door het park wandelen, de dieren bekijken, spelen in de speeltuin en picknicken op de picknickplaatsen.

Schoolreisje
Het Kasteelpark is open vanaf 10 uur. Voor scholen is het mogelijk om vanaf 9.30 uur het park te bezoeken. De entree is € 7,00 p.p. (ook voor de begeleiders).

Per mail ontvangt u een gratis speurtocht. De speurtochten zijn toegespitst op het seizoen of themagericht en worden steeds aangepast aan de actuele situatie in het park. Voor de groepen 1/2, 3/4 en de bovenbouw zijn er aparte speurtochten verkrijgbaar. De speurtocht start bij de kassa en voert u door het park en eindigt bij de speeltuin. De speurtocht kunt u zo vaak kopiëren als nodig is. Voor de begeleiders is er een leidraad met daarop de looproute, antwoorden op de vragen en extra wetenswaardigheidjes.

Educatief programmma voor scholen
Bij het plannen van een educatief uitje, is de informatie van het schoolreisje van toepassing. U kunt het bezoek uitbreiden met een rondleiding door het Kasteelpark.

Een medewerker van Kasteelpark Born kan als gids meegaan met een groep kinderen. Per gids geldt een maximum van 20 kinderen.
De gids neemt u mee door het Kasteelpark en vertelt van alles over de aanwezige dieren. De kinderen kunnen natuurlijk ook vragen stellen.
Een rondleiding is alleen mogelijk als er vooraf is geboekt. In overleg kan afgesproken worden op welke dieren het accent komt te liggen.
Prijs op aanvraag.

Jaarkaart Scholen
Het is voor scholen ook mogelijk om een jaarkaart aan te schaffen. De jaarkaart is klasgebonden en kost €10,00 p.p.
Er wordt uitgegaan van maximaal 5 begeleiders per klas.

Spelregels:
- De jaarkaart is niet overdraagbaar aan een andere groep of locatie van de school of kinderopvang.
- De jaarkaart voor scholen is niet geldig in de schoolvakanties en weekenden. Uitzondering op deze regel is de kinderopvang.
- Komen er meer kinderen/begeleiders mee dan waarvoor de jaarkaart is afgesproken, dan betalen deze personen reguliere entree.

Contactinformatie van het Kasteelpark Born:

Mocht u nog vragen, ideeën of wensen hebben dan kunt u tijdens kantooruren bellen met Gwen Ploegstra of Janke Faber op 046 – 485 19 50.
U kunt uw vragen ook mailen naar info@kasteelparkborn.nl