Vandaag gesloten Zaterdag van 10:00 tot 17:00 geopend!
  • kroonkraanvogel
  • casarca
  • steppearend02
  • wallaby
  • edelpapegaai

BEZOEKERS

Schapen scheren op Pinkstermaandag

17 mei 2018

Wat doen dieren met hun vacht als het zomer wordt? Juist, de winterjas gaat uit. Daar hebben ze wel wat hulp bij nodig. Op Pinkstermaandag 21 mei komen daarom de schapenscheerders naar Kasteelpark Born om de Mergellandschapen, de Kerry Hill en enkele Ouessantschapen te scheren. Rond 13 uur worden op de kinderboerderij de eerste schapen geschoren. Wie weet mag jij ook meehelpen om een stukje wol af te knippen met een speciale schaar! Kom je ook?

Andere activiteiten
Bij de knutseltafel kun je vandaag je eigen herdersstaf maken en is er een demonstratie wol spinnen, wol verven met natuurlijke materialen, vacht vilten en naaldvilten.
De schapen zijn niet de enige dieren met een vacht en daarom kun je ook de vachten bekijken van onder meer de alpaca’s, lama’s en de kamelen.

Vlas
Niet alleen met wol, maar ook met plantenvezels kun je spinnen. Vandaag kun je ook zien hoe je de vezels uit de vlasplant haalt en is er een demonstratie vlas spinnen. Van de vezels uit de vlasplant maak je linnen.

Sluiten

RESERVEER UW TICKETS ONLINE!

RESERVEER UW TICKETS ONLINE!