• Ruine2
 • lynx2
 • wasbeer2
 • berberaap1
 • witoorpenseel1
 • fazant
 • gansjes1
 • zilvervos1
 • schildpad1
 • wasbeer3
 • ouassant1
 • oehoe1
 • Ruine1
 • eend2
 • lynx1
 • wasbeer1
 • parkiet1
 • damhert1
 • leguaan1
 • kever1
 • zilvervos1
 • activiteit2
 • eekhoorn1
 • eend1
 • kameel1
 • neusbeer2
 • ibis1
 • gans1
 • hagedis1
 • parkiet2
 • kraanvogel1
 • pauw2
 • neusbeer1
 • zwaan1
 • kameel2
 • haan1
 • Wiluil
 • activiteit1
 • kippekes1

BEZOEKERS

Schapen scheren

19 mei 2017

Het wordt zomer en het is hoog tijd om de schapen hun warme wollen winterjas uit te trekken. Op Hemelvaartsdag 25 mei komen de schapenscheerders naar Kasteelpark Born om de schapen te ontdoen van vacht. Rond 13 uur worden op de kinderboerderij de eerste schapen geschoren. De Mergellandschapen en enkele Ouessantschapen worden vandaag geschoren. Er wordt zowel machinaal geschoren als met de hand geknipt.

Bij de knutseltafel kun je met wol een werkstuk maken en er is een demonstratie wol spinnen, wol verven met natuurlijke materialen en naaldvilten. Ook kun je de vachten van de andere schapen, alpaca’s, lama’s en kamelen uit het park bekijken en voelen.

Vacht reserveren
Wilt u een vacht om te spinnen of te vilten? Stuur een mail naar het Kasteelpark en we reserveren een vacht voor u.

Vlas
Niet alleen met wol kun je spinnen, maar ook met vezels van planten. Van de vezels uit de vlasplant maak je linnen maken. Vandaag kun je ook zien hoe je de vezels uit de vlasplant haalt en is er een demonstratie vlas spinnen.

Schapen scheren

Ander Actueel